Miten ilmaista kiinnostuksesi

Näin helposti voit osallistua

1. Kerro kiinnostuksestasi

Lähetä meille lyhyt kuvaus organisaatiosta, jota haluat auttaa.

2. Otamme sinuun yhteyttä

Otamme sinuun yhteyttä ja keskustelemme siitä, kuinka yhdessä voisimme auttaa organisaatiota.

3. Valinta

VINCI-säätiö valitsee projektit, joita tuetaan vuonna 2021 ja tukee niihin osallistuvia työntekijöitä.

Ilmoita kiinnostuksestasi

Tärkeitä päivämääriä

21. tammikuuta

VINCI-säätiö aloittaa toiminnan Pohjoismaissa ja kaikilla työntekijöillä on mahdollisuus ilmaista olevansa kiinnostunut.

31. Maaliskuu

Aloitamme yhteydenotot kiinnostuneisiin ja keskustelemme hankkeen tukemisesta.

Kesäkuu

Kaikkien ensimmäisellä kierroksella valittujen hankkeiden aloitus. Tapaamme, inspiroimme ja kannustamme toisiamme tulevaa vuotta varten.

Hakemiamme organisaatioita

VINCI tarkastelee laajalti sitä, miten organisaatiot voivat parantaa yhteiskuntaa. Tänä vuonna keskitymme organisaatioihin, jotka voivat auttaa ihmisiä työn teossa.

Tämä tarkoittaa paljon muutakin kuin vain työnvälittäjiä. Se sisältää aloitteita, jotka auttavat kotitehtävissä, parantavat itseluottamusta, tukevat yrittäjyyttä ja paljon muuta.

Etkö ole varma, täyttääkö organisaatio, jota haluat tukea, kriteerit? Lähetä ilmoitus kiinnostuksestasi, niin tutkimme yhdessä, kuinka VINCI voi auttaa asiaasi.

Kuinka voit osallistua

On monia tapoja osallistua ihmisten auttamiseen töihin. Alla luetellaan inspiraatioksi joitakin esimerkkejä.

Esimerkki 1

Apu kotitehtävien tekemiseen

Oletko IT-teknikko, joka haluaa auttaa oppimiskeskusta varustautumaan paremmalla laitteistolla? VINCI-säätiö voisi osallistua taloudellisesti uusien tietokoneiden hankintaan ja sinä osallistuisit työpanoksellasi niiden asentamiseen.

Esimerkki 2

Yrittäjyys

Orten.io auttaa yrittäjyyteen ihmisiä, joilla on erilaisia taustoja. Liiketoiminnan kehittäjänä voisit pitää luentosarjan jäsenille. VINCI-säätiö auttaisi tilojen ja tarvikkeiden hankinnassa, jotta kokemuksesta tulisi mahdollisimman hyvä.

Esimerkki 3

Itseluottamuksen parantaminen

Pink Programming tukee tyttöjä, jotka haluavat ohjelmoijiksi. Jos osaat koodata, voit osallistua vapaaehtoisena ja opettajana. VINCI-säätiö voi osallistua kesäloman aikana järjestettävän koodausleirin kustannuksiin.

Esimerkki 4

Kieliapu

Puhutko useita kieliä ja haluat auttaa muita oppimaan suomea, jotta he olisivat paremmassa asemassa työmarkkinoilla? Voit osallistua sellaisen organisaation toimintaan, joka pyrkii tuomaan yhteen uusia suomalaisia ja kantasuomalaisia.

Esimerkki 5

Mentori

Monilla Suomeen muuttavilla henkilöillä on runsaasti työkokemusta, mutta silti he eivät pääse työmarkkinoille. On olemassa organisaatioita, joissa voit toimia mentorina henkilöille, joilla on osaamista, mutta jotka tarvitsevat neuvoja päästäkseen kiinni työelämään.

Esimerkki 6

Jotain täysin erilaista

VINCI-säätiön ajatuksena on, että aloitteen pitäisi tulla VINCIn työntekijöiltä, joten nämä esimerkit on tarkoitettu herättämään ajatuksia. Tärkeintä on, että autettava organisaatio on voittoa tavoittelematon ja että osallistut itse ajallasi tai osaamisellasi.

© Vinci Foundation 2022