Sitoutuminen

Vuoden 2020 koronakriisin avustuskohteet

Olemme kevään aikana lahjoittaneet SEK 500 000 eri järjestöille, jotka ovat tavalla tai toisella mukana koronapandemian leviämisen estämisessä ja sen aiheuttamien haittojen torjumisessa.

Punainen Risti (Ruotsi, Norja, Tanska ja Suomi)

Ensimmäiseksi VINCI Foundation päätti lahjoittaa SEK 50 000 pohjoismaisille Punainen Risti
-järjestöille, jotka työskentelevät Covid-19 pandemian leviämisen estämiseksi. Toivottavasti näistä lahjoituksista on apua ko. järjestöille.

Göteborgin pelastusoperaatio

Monet kodittomat Göteborgin asukkaat ovat erityisen haavoittuvia näinä aikoina, eikä heillä ole mahdollisuutta pestä käsiään useita kertoja päivässä. Pelastusoperaation ansiosta he pystyivät tekemään pieniä mukana kannettavia puhdistuspakkauksia (vesi, saippua, paperi). Nyt käsihygienia on mahdollista, esim. kun he noutavat aamukahvin yhdestä kaupungin kahviloista, joka tarjoaa heille päivittäin ilmaiset kahvit.

Kiitos vinkistä Maria ja Lars!

Katso sertifikaatti

WeFightCovid

Olemme iloisia voidessamme auttaa Ruotsin terveydenhuoltojärjestelmää, kansallisessa kriisissä ja tarvitsee kaiken mahdollisen avun. WeFightCovid-järjestö auttaa yksittäisiä ihmisiä ja yrityksiä tukemaan ruotsalaista terveydenhuoltoa torjumaan koronavirusen leviämistä. Tilanne on vakava ja jokainen voi auttaa esimerkiksi kuljetuksissa, lounaslaatikoiden tai suojavälineissä muodossa, jne.

Kiitos vinkistä Anders!

Katso sertifikaatti

BRIS (Barnenes Rätt i Samhället)

Päätimme tukea Ruotsin BRIS-järjestöä (paikallinen Pelastakaa Lapset) näinä aikoina, jolloin monet haavoittuvassa asemassa olevat lapset muuttuvat entistä haavoittuvaisemmiksi. Järjestö pyrkii parantamaan koko lapsiväestön asemaa ja edistää lapsen edun toteutumista. Koronapandemian myötä ovat yhteydenotot järjestöön lisääntyneet 30 prosentilla ja perheväkivaltaan liittyvät puhelut ovat lisääntyneet 50 prosentilla. Olemme tyytyväisiä, jos voimme osaltamme edistää siitä, että useampia tukihenkilöitä palkataan auttamaan näitä lapsia.

Kiitos vinkistä Jonas ja Helena!

Katso sertifikaatti

HER House

Väkivalta lähisuhteissa uhkaa kasvaa, kun perheet joutuvat eristäytymään kotiin koronapandemian takia. Tarve naisten puhelinpäivystykseen ja turvakoteihin lisääntyi pandemian myötä ja sen vuoksi aloitettiin HER House -toiminta. Olemme iloisia voidessamme auttaa naisten turvakoteja majoituksissa HER House -järjestön ja Nordic Choise palvelujen kautta.

Kiitos vinkistä Marika ja Jonas!

Katso sertifikaatti

SOS-Lapsikylä

Kun lähes kaikki asetettiin karanteeniin Suomessa, täytyi myös lasten ja nuorten pysyä kotona ja opiskella etänä. SOS-Lapsikylä -järjestö auttaa lapsia, jotka altistuvat perheissään fyysiselle tai psyykkiselle väkivallalle. Järjestö tekee aktiivisesti työtä auttaakseen lapsia ja perheitä saamaan paremman tulevaisuuden.

Kiitos vinkistä Kirsi!

Katso sertifikaatti

Naisten turvakoti Österåker

Lähisuhteissa tapahtuva väkivalta voi lisääntyä, kun perheet pakotetaan eristäytymään kotiin koronapandemian takia. Naisten turvakoti saa apua esim. väkivallan uhatessa.

Kiitos vinkistä Mattias!

Katso sertifikaatti

Sininen Risti (Blå Kors)

Monet lapset, joilla on alkoholiongelmaiset vanhemmat, ovat koronapandemian eristysten vuoksi erittäin vaikeassa tilanteessa. Norjalainen järjestö Sininen Risti pyrkii auttamaan ja tukemaan näitä lapsia kaikin mahdollisin tavoin.

Kiitos vinkistä Espen!

Tukholman Kaupunkilähetys

Tukholman kaupunkilähetyksen toimintamuotoja uudistettiin, jotta se pystyisi auttamaan apua tarvitsevia parhaalla mahdollisella tavalla. Vanhuksia, jotka eivät enää voineet tulla syömään St. Paul -kirkolle, autettiin toimittamalla kotiin lounaslaatikoita ja ruokakasseja. On tärkeää pitää huolta toisistaan!

Kiitos vinkistä Johan ja Julia!

Katso sertifikaatti

Göteborgin Kaupunginlähetys

Koronapandemia on vaikuttanut monien apua tarvitsevien elämään. Jotkut ihmiset elävät hyvin ahtaissa tiloissa tai heillä ei ole varaa ostaa lounasta lapsille, jotka ovat koulun sijaan kotiopetuksessa. Kaupunkilähetys auttaa näitä erityisen haavoittuvia lapsia esim. toimittamalla kotiin ruokakasseja, päivittäisen ulkotiloissa tapahtuvan leipäjakelun avulla sekä toimittamalla lounaslaatikoita niille, jotka eivät itse pääse St. Johnin kirkolle syömään.

Kiitos vinkistä Lars!

Katso sertifikaatti

Nuori Norja

Norjassa koulujen sulkeminen on aiheuttanut lisävaikeuksia köyhyydessä eläville lapsille ja nuorille tässä haavoittuvassa tilanteessa. Nuori Norja -järjestö jakoi Pääsiäisen aikana lapsille lounaspaketteja ja pääsiäismunia. Tukea tarvitsevat tavoittavat heidät myös puhelimitse ja chatin kautta.

Kiitos vinkistä Elisabeth!

Asukastalot

Monet vanhukset ovat joutuneet eristyksiin koronapandemian takia. Auttaaksemme heitä, olemme hankkineet polkupyöriä, joita voi käyttää ruokaostoksilla käydessä. Vanhuksille on myös kehitelty ulkoiluaktiviteetteja, että he pääsevät välillä ulkoilemaan ja liikkumaan.

Kiitos vinkistä Sébastien!

Katso sertifikaatti

Kansanapu

Toukokuussa avattiin neuvontaa antava puhelin- ja nettipalvelu perheille ja lapsille, joilla on pandemian vuoksi vaikeuksia selvitä arjesta. He tarjoavat myös muuta apua ja tukea näinä vaikeina aikoina.

Kiitos vinkistä Sébastien!

© Vinci Foundation 2022